Lucrările la podul din strada Universităţii s-ar putea prelungi cu circa două săptămâni, adică până la jumătatea lunii decembrie.

Constructorii au turnat primul picior al podului, dinspre strada Universităţii, şi au mutat şantierul pe celălalt mal pentru construirea piciorului dinspre strada Armatei Române.

În cursul zilei de marţi, muncitorii lucrau la cofrarea structurii celui de-al doilea picior. "Miercuri se va turna beton până la nivelul la care vor fi amplasate grinzile podului, după care va fi lăsat câteva zile să se întărească, a declarat pentru BIHOREANUL viceprimarul Florin Birta.

Potrivit edilului, termenul limită a lucrării stabilit pentru 29 noiembrie va fi prelungit până la jumătatea lunii decembrie. "Probabil că termenul de predare se va prelungi cu circa două săptămâni. Perioada exactă de prelungire a lucrărilor o vom afla la începutul lunii viitoare", a spus Birta.

Viceprimarul a mai precizat că termenul va fi prelungit din cauza unor întârzieri provocate de problemele apărute la fundarea podului care este construit într-un loc mlăştinos şi montarea palplanşelor, menite să ţină malul de pământ ca să nu se prăbuşească pe muncitori.

În plus, data finalizării construcţiei a fost decalată şi ca urmare a refacerii proiectului privind structura de rezistenţă a construcţiei impusă de proiectantul Primăriei, care a considerat că armătura de fier e prea multă raportată la dimensiunile podului.

Noul pod peste Peţa va avea o lungime de 19,25 metri, o lăţime a carosabilului de 7 metri, două trotuare de câte 2,40 metri, acestea incluzând şi piste de biclete cu lăţimea de 1 metru. Lucrările în valoare de 1,5 milioane lei sunt executate de firma Drumuri Bihor.