Peste 400 de tineri s-au întâlnit sâmbătă după-amiază, în Parcul 1 Decembrie, cu cele mai reprezentative companii şi ONG-uri orădene pentru a se descoperi reciproc.

Începe anul EduBiz...

Cea de-a patra ediţie a EduFest, a marcat începutul unui nou an "iniţiatic" al asociaţiei EduBiz în cadrul căruia tinerii, începând de la 14 ani, pot participa la acţiuni de voluntariat de-a lungul cărora să îşi descopere paiunile şi competenţele şi să se lase, la rândul lor, descoperiţi de actorii implicaţi de pe piaţa muncii.

"Organizarea EduFest a fost ideea tinerilor. Pentru noi acesta este revelionul EduBiz, când intră în asociaţie o nouă generaţie iar cei care sunt acum membri pot alege să rămână ambasadori pentru noii veniţi", a declarat pentru BIHOREANUL, Teodora Chifor (foto), preşedintele fondator al asociaţiei.

Potrivit Teodorei Chifor membrii EduBiz fac împreună pe an peste 60.000 de ore de voluntariat, stagii de practică sau tabără în care leagă prietenii, cunosc medii noi şi îşi descoperă pasiunile.

... într-un mod plăcut

Potrivit organizatorilor ediţia EduFest de sâmbătă a constituit primul eveniment outdoor din România în cadrul căruia companiile s-au prezentat tinerilor cu echipamente, ateliere practice şi jocuri interactive. Astfel, participanţii au putut să descopere într-un mod plăcut ce presupune munca într-o astfel de firmă.

Iniţiatorii au invitat la eveniment companii de top din cele mai reprezentative domenii ale economiei locale de la producţie (Celestica , Eberspaecher, Faist Mekatronic) la IT (Bannersnack,  Flipsnack by Smartware) şi industria ospitalităţii (Double Tree by Hilton).

Spre exemplu, Clestica le-a prezentat participanţilor prin jocuri interactive parte din tainele industriei ospitalităţii sub genericul "cum poţi organiza cea mai reuşită petrecere", Celestica a adus în parc o masă de lucru la care tinerii au putut participa la un workshop de creativitate şi inovaţie iar Fais Mekatronic i-a invitat la jocuri cu accent pe organizare pentru a realiza cât de importantă este această capacitate în toate domeniile vieţii.

Tinerii au avut astfel şansa să descopere dacă nu ce profesii, măcar ce domenii li s-ar potrivi mai bine, lucru esenţial pentru o carieră ulterioară.

La eveniment au participat inclusiv organizaţii neguvernamentale precum Kiwanis, SOS Autism, Interact şi Modus Vivendi. Acestea au avut şansa de a se face mai cunoscute tinerei generaţii şi de a atrage noi membri şi voluntari.

EduBiz este o asociaţie non-profit, care dezvoltă programe de educaţie non-formală pentru tineri. Din 2013, ONG-ul a contribuit la dezvoltarea complexă a peste 7.000 de tineri din Transilvania, prin programe de dezvoltare personală şi orientare profesională, emoţională, socială, antreprenorială.