Lucrările de construire a pasajului pe care şoseaua de centură va supratraversa sensul giratoriu la intrarea în Piaţa 100 îngreunează traficul în zonă.

"Să mai lase pe câte unul!"

Cozile se întind sute de metri de la pasajul suprateran de peste DN 76 Oradea - Arad până la fosta giraţie de la intrare în piaţă.

Traficul se gâtuie în momentul în care cele două benzi pe sens care coboară podul întâlnesc cele două benzi care vin în aceeaşi direcţie dinspre sensul giratoriu pentru ca apoi patru benzi să se restrângă în una singură.

Gâtuirea circulaţiei a creat discuţii atât în trafic, între şoferi, cât şi în spaţiul virtual.

"Se circulă doar pe partea dinspre Piaţa 100. Cei a căror bandă nu se închide să mai lase pe câte unul de pe banda doi pe banda unu, pentru a evita ambuteiajele şi mai mari", a cerut un conducător auto pe grupul Infotrafic Bihor.

"Am făcut cam şapte minute"

Contactat de BIHOREANUL, viceprimarul Florin Birta a spus că nu există soluţii salvatoare. "În momentul de faţă se circulă în condiţii de şantier. Cozile încep în momentul în care patru benzi pe sens se restrâng la una singură. Nu avem unde amenaja benzi de circulaţie suplimentare şi nici nu putem devia traficul prin oraş", a declarat Birta.

Viceprimarul a spus că a testat la volanul maşinii de serviciu viteza de circulaţie în zonă. "De la pasarela de la ieşirea spre Arad până dincolo de Piaţa 100 am făcut cam şapte minute. Totul depinde de modul în care şoferii îşi dau voie unii altora să intre în trafic", a spus vicele.

Circulaţia pe şoseaua de centură a fost restrânsă la cele două benzi dinspre Piaţa 100 pentru că în zona spre cartierul Europa constructorii amenajează banda de ocolire a viitorului pasaj.

Pentru fluidizarea circulației, sensul giratoriu de la capătul cimitirului a fost desființat, iar accesul din centură în strada Universității a fost desființat. Restricţia de circulaţie se va aplica pentru următoarele trei luni.

Lucrările de amenajare a pasajului au fost atribuite firmei Porr Construct pentru suma de 27,8 milioane lei cu un termen de execuţie de 18 luni care expiră în aprilie, anul viitor. Constructorii au promis reprezentanţilor municipalităţii finalizarea pasajului până la sfârşitul acestui an.