Miercuri, în prima zi de carantină impusă de autorităţi, în Oradea a fost în cea mai mare parte linişte. Chiar dacă orădenii au ieşit din case pentru a merge la muncă, în pieţe, la supermarketuri şi la farmacii, mulţi dintre ei protejându-se cu măşti, străzile au fost totuşi destul de goale, în special zonele pietonale, cum e Piaţa Unirii.

La magazine, farmacii şi bancomate, orădenii au stat la coadă la distanţă unul faţă de celălalt, conştienţi de pericolul răspândirii noului coronavirus. Între cei care au ieşit din case pentru cumpărături sau medicamente au fost şi multe persoane în vârstă, cele mai expuse la pericolul COVID19 şi cărora, de altfel, începând de miercuri, li se permite să-şi părăsească locuinţele – cu unele excepţii argumentate – doar în intervalul orar 11-13.

Spre deosebire de ceea ce s-a întâmplat în Bucureşti, unde au patrulat soldaţi îmbarcaţi în vehicule militare şi cu armele la vedere, în Oradea nu s-au văzut astfel de demonstraţii de forţă.

În schimb, autospeciale ale Poliţiei au parcurs străzile principale ale municipiului, iar din megafoane au fost transmise mesaje de atenţionare către cetăţeni. Poliţia le-a amintit că trebuie să stea în case şi să iasă doar din motive bine întemeiate şi permise de Ordonanţa Militară nr. 3.