Un incendiu violent a distrus, luni, terasa, acoperişul, balconul şi izolaţia unei case din centrul Oradiei, pe strada Ady Endre.

Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, alarma s-a dat în jurul orei 16.40 şi 18 pompieri militari din cadrul Detaşamentului 2 de Pompieri Oradea, cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă, au intervenit la locul indicat.

Când militarii au ajuns acolo, flăcările cuprinseseră terasa situată la intrarea în locuinţă, balconul şi acoperişul casei, existând riscul extinderii la întreg imobilul. Militarii au reuşit să stingă incendiul în limitele găsite, astfel că focul nu a cuprins şi alte zone.

Totodată, pompierii au salvat un câine captiv în interiorul casei. "Ca urmare a producerii evenimentului, au ars terasa, aproximativ 20 de metri pătraţi din acoperişul casei, circa 30 de metri pătraţi izolaţie polistiren, balconul din lemn, o uşă şi două ferestre", se arată în comunicatul ISU Crişana. Din fericire, nu au existat persoane rănite.

Cercetările făcute de militari la faţa locului au indicat drept cauză probabilă a incendiului depozitarea cenuşii şi a jarului nestins în apropierea materialelor combustibile.