Un incendiu puternic a izbucnit duminică după amiază, la un bloc din Oradea, pe Bulevardul Decebal, vizavi de piață. Din primele informații, un apartament întreg a fost cuprins de flăcări.

„Apelul la numărul de urgență 112 a fost făcut în jurul orei 16. Când au ajuns forțele de intervenție, incendiul se manifesta într-un apartament situat la etajul 5 al unui bloc de locuințe, casa scării fiind inundată cu fum. Pompieriii au evacuat locatarii, până la etajul 5”, a declarat BIHOREANULUI maiorul Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al ISU Crișana.

Potrivit acesteia, incendiul a fost rapid localizat și lichidat, în jurul orei 16.15.

O femeie în vârstă, proprietara apartamentului, a fost intoxicată cu fum și i s-a acordat primul ajutor. Ea a fost transportată la Unitatea de Primire a Urgențelor de la Spitalul Județean, pentru îngrijiri și investigații suplimentare.

Focul nu s-a extins la nici un alt apartament, însă a stârnit panică în rândul locuitorilor blocului.

Fumul s-a văzut de la sute de metri depărtare.

Deocamdată nu sunt clare împrejurările izbucnirii incendiului.

La fața locului au fost mobilizate 3 echipaje de stingere din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Oradea, cu două autospeciale de apă cu lucru cu apă și spumă, o autoscară și și echipajul de terapie intensivă al SMURD Oradea.

Vezi mai jos imagini surprinse în timpul incendiului. Video: Ruxi Condrea