Eveniment nemaivăzut, vineri, la orele prânzului, în holul Spitalului Municipal Dr. Gavril Curteanu din Oradea, unde medici, asistente şi câţiva pacienţi curioşi au participat la o slujbă religioasă oficiată de preoţii unităţii. 

Evenimentul, care a vrut să marcheze împlinirea a 50 de ani de existenţă a spitalului, a început la ora 12 şi le-a părut unora dintre cei prezenţi kitchos, neavând solemnitatea impusă de un astfel de moment şi aducând mai degrabă a parastas.

În condiţiile în care spitalul are sală de conferinţe cu 90 de locuri, patru preoţi ortodocşi şi greco-catolici au fost puşi să slujească într-un hol prin care pacienţii şi aparţinătorii intrau şi ieşeau, în faţa a câteva zeci de persoane, medici, asistenţi, infirmieri şi personal de pază.

Unii erau pătrunşi de moment, alţii mai degrabă sosiţi din obligaţie, doar ca să fie văzuţi în prezenţa managerului Dacian Foncea, dar şi câţiva gură cască, veniţi parcă să urmărească premieră, la fel ca pe un film. 

Între participanţi s-au numărat doctorii Gabriel Bako, medic nefrolog, Marin Barbu, şeful secţiei Radiologie, dar şi Simona Cheregi şi Cristian Sava, şefii secţiei Pediatrie, prodecana Felicia Marc, medic internist, şi Ioan Magyar, de la UPU.

La slujbă s-au oprit şi câţiva pacienţi şi aparţinători care, întrebaţi de reporterul BIHOREANULUI dacă ştiu ce se întâmplă, au dat din umeri, neştiind care ar putea fi rostul unei slujbe religioase în holul unui spital în care nu părea să se fi inaugurat ceva nou. 

Evenimentul a fost anunţat pe 29 mai, ca fiind pregătit să marcheze jubileul spitalului. Întrebat atunci de BIHOREANUL de ce organizează slujba religioasă, Dacian Foncea a răspuns că „spitalul are patru preoţi pe statele de plată, deci trebuie să-i punem la treabă”.