Aproape 30 de tineri din Asociaţia Studenţilor şi Elevilor Basarabeni (ASEB) s-au întâlnit, marţi, cu primarul Oradiei, Ilie Bolojan, la restaurantul Mediterana, unde edilul le-a făcut cinste cu pizza. Evenimentul a fost unul informal şi, între altele, a avut ca scop "apropierea" studenţilor de Primăria municipiului.

Întâlnirea, iniţiată de Bolojan, a fost prilejuită de victoria candidatului proeuropean şi proromân la Primăria Chişinău, Andrei Năstase, la alegerile de duminică. În campania electorală, Năstase a fost susţinut de primarul orădean.

"Noi avem o datorie către poporul basarabean, care nu ne este deloc străin, şi atât timp cât o să am posibilitatea de a-i ajuta pe fraţii de peste Prut, nu am să ezit să o fac", le-a spus Bolojan tinerilor.

La rândul lor, studenţii au zis că pentru ei "Oradea este a doua casă", iar unii au mărturisit că nici nu îşi imaginează să se despartă de oraş după ce termină studiile.

Între altele, primarul le-a răspuns tinerilor curioşi la întrebări despre felul în care se dezvoltă Oradea, enumerând şi câteva dintre greutăţile cu care se confruntă.

Bolojan a menţionat şi că se ţine de promisiunea făcută în campania electorală pentru funcţia de primar al Chişinăului şi că, în curând, va face o vizită în Capitala Moldovei. Atunci, el promisese "un transfer de bune practici în administrarea acestui oraş, de exemplu în absorbţia de fonduri nerambursabile, în gestionarea parcărilor, în aducerea de investitori care să stimuleze economia locală".

"Rezultatele alegerilor de la Chişinău, în urma cărora a câştigat candidatul proeuropean Andrei Năstase, se datorează, în mare parte, şi primarilor din România, care au oferit tot sprijinul în acest scrutin. Sperăm să avem acelaşi sprijin şi la alegerile parlamentare, care vor avea loc în această toamnă şi de care va depinde dacă Republica Moldova îşi va urma cursul european", a spus în cadrul întâlnirii Viorel Furculiţă, student la Ştiinţe Politice în Oradea şi, totodată, fost preşedinte ASEB.

La finalul reuniunii, primarul Bolojan a menţionat că va încerca să susţină studenţii basarabeni, care în ultimul timp, se remarcă prin tot mai multe lucruri frumoase în Oradea, și a propus ca întâlnirea să devină o tradiţie, de cel puţin două ori pe an.

Mihaela Furculiță
Studentă Anul I