Cel mai vechi mall orădean se extinde. Firma Lotus Center SRL, care administrează complexul, a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului primele documente pentru avizarea proiectului de extindere şi urmează să prezinte specialiştilor memoriul tehnic al lucrărilor.

Până atunci, însă, imagini despre cum va arăta mall-ul au fost publicate pe site-ul biroului de arhitectură care a făcut proiectul, De3, din Cluj Napoca.

Din aceste simulări se vede cum, practic, se face o prelungire a galeriei existente înspre Trade Center. Mai precis, în continuarea corpului în care se află hipermarket-ul Carrefour va fi construită o clădire nouă, cu două etaje, care va ajunge până la centrul de afaceri din vecinătate. Noua construcţie va avea magazine la parter şi la etajul 1, iar la etajul al doilea localuri cu terase.

Interesant este că, din pricina acestei "prelungiri", şoseaua care duce spre parcarea subterană a complexului va deveni una subterană. La suprafaţă, în faţa noii galerii, va fi amenajată o piaţetă pietonală. Deocamdată, nu se ştie nici când vor demara lucrările, nici cât va dura execuţia lor.