Lucrările de reamenajare a liniei de tramvai din intersecţia străzii Primăriei cu Bulevardul Decebal şi Calea Aradului au ajuns în faza montării structurii de cale ferată. Constructorii au finalizat săpăturile, au adus toate materialele în şantier, iar începând de miercuri vor trece la montarea macazurilor.

Şantier pe tronsoane

"Cel mai dificil a fost să trecem de faza de săpături. Când sapi în subteran, constaţi că există o ţeavă de canalizare care nu apare pe schiţe, un cablu de curent, o placă de beton sau mai ştiu eu ce", a declarat pentru BIHOREANUL directorul tehnic al OTL, Adrian Revnic.

În cursul zilei de luni constructorii lucrau în paralel pe opt tronsoane diferite. "Fiecare porţiune în lucru se află într-o altă etapă. Pe o porţiune se toarnă beton, altă porţiune se află în intervalul în care betonul se întăreşte, în alta am început deja să montăm şina şi tot aşa", a declarat Revnic.

Potrivit directorului tehnic, lucrările sunt în grafic. "Dacă totul merge bine, până la 15 noiembrie urmează să se încheie lucrările la breteaua de pe Primăriei şi să se treacă la celălalt sens de mers. Până la data de 1 Decembrie sperăm să putem circula pe ambele căi", a spus directorul.

O nouă linie de tramvai

Şantierul de la intersecţia Bulevardului Decebal cu străzile Primăriei şi Calea Aradului a fost deschis pentru redesenarea căii de rulare astfel încât să devină posibilă circulaţia tramvaielor dinspre cartierul Rogerius spre Ioşia şi invers, nu doar spre strada Primăriei cum se întâmplă în prezent.

Investiţia, finanţată printr-un proiect european, presupune construirea a 3,8 kilometri de linie dublă de tramvai, înierbată, pe care vor fi amenajate opt staţii de tramvai din Calea Aradului, de-a lungul părâului Peţa până în cartierul Dimitrie Cantemir. Intersecţiile cu cele opt străzi adiacente vor fi dotate cu semafoare cu senzori.

Lucrarea a fost adjudecată de asocirea firmelor Mari-Vila, Abed Nego şi Aquacons pentru suma de 69,1 milioane lei şi are termen de predare de 30 de luni.