Un teren de 1,5 hectare din Cartierul Tineretului, care până acum era plin de bălării, se transformă într-o mică pădure. Primăria Oradea şi Direcţia Silvică Bihor au colaborat pentru plantarea aici a 3.500 de puieţi din speciile stejar roşu, tei, anin şi mesteacăn. Fiecare puiet are o înălţime de 1,5 m.

Potrivit unui comunicat al Primăriei, acţiunea de plantare a început pe 13 martie şi s-a încheiat joi. Terenul cu pricina, din vecinătatea Uzinei de Apă, era unul degradat. Acesta a fost curăţat de municipalitate.

"Am discutat cu cei de la Compania de Apă să construiască aici un gard pentru ca aceşti arbori să fie protejaţi şi să nu fie vandalizaţi, de asemenea voi discuta cu Compania de Apă să folosim hidranţii din zonă ca să putem uda arborii plantaţi. Locuitorii din acest cartier vor vedea şi mai bine în primăvară evoluţia acestor arbori, iar cei care nu se vor prinde vor fi înlocuiţi în toamnă", a declarat viceprimarul Florin Birta, citat în comunicatul municipalităţii.

Puieţii de arbori au fost donaţi de Direcţia Silvică Bihor şi plantaţi de personalul silvic de la Ocolul Silvic Oradea. Iniţial, Primăria a vrut să-i cheme şi pe orădenii dornici să participe voluntar la plantări, însă din pricina măsurilor luate de autorităţi pentru prevenirea răspândirii COVID-19 a renunţat la acest plan.

Copacii au fost sădiţi în cadrul unei campanii demarate de Ministerul Mediului, "O pădure cât o ţară", care prevede că în Oradea se vor mai împăduri 63 de hectare de teren, situate pe ambele maluri ale Crişului Repede, în aval de podul CFR de pe centură.

Citeşte pe această temă şi articolul: "Pădurile Oradiei: 65 de hectare de teren din oraş vor fi împădurite"