Moș Crăciun a ajuns la gara centrală din Oradea sâmbătă dimineață, unde sute de copii și părinții lor l-au așteptat cu sufletul la gură. Când l-au văzut, cei mai mulți au sărit să-l îmbrățișeze și să își facă poze, Moșul răsplătindu-i cu dulciuri.

Cadouri pentru toți copii

Moșul a ajuns la gară cu trenul Centenarului, care a adăpostit mai multe cadouri față de cele 1.200 de pachețele pregătite inițial de municipalitate, astfel încât fiecare copil să se bucure de o mică atenție până în ajunul Crăciunului. Cu toate că au fost nerăbdătorii, copiii și-au așteptat cuminți rândul și l-au admirat pe Moșul cel voios din spatele grilajelor amenajate de jandarmi. „Mami, ce drăguț e Moșul”, i-a spus o fetiță mamei sale.

Copiii ajunși în fața bătrânelului cu plete dalbe și-au primit pe rând și nerăbdători pachețelele. Unii l-au îmbrățișat cu căldură, în vreme ce alții l-au asigurat că-i pregătesc prăjiturele sub brad. „Moșule, să știi că îmi doresc o chitară și un pian”, a spus cu inocență un băiețel.

Moșul a fost drăgăstos cu prichindeii, iar celor care erau mai sfioși și nu zâmbeau le spunea că vrea să le vadă bucuria, ceea ce i-a mai degajat pe cei mici.

„Ne descurcăm mai greu cu frigul ăsta. Ba cu avionul, ba cu taxi, ba cu trenul. Pe reni i-am parcat puțin mai departe, ca să nu fie atât de expuși, dragii de ei”, a recunoscut Moș Crăciun, în fața jurnaliștilor.

Moșul se deplasează mai greu 

După câteva zeci de minute, Moșul a urcat într-o caleașcă trasă de armăsari negri, pornind spre Piața Unirii, în ovațiile copiilor. 

În centru, l-au mai așteptat alți zeci de micuţi nerăbdători să primească câte un cadou și o îmbrățișare. Moșul le-a promis că va veni și în Ajun și va încerca să-i facă fericiți pe toți copiii cuminți.

Potrivit organizatorilor, anul acesta au fost mai mulți copii decât anul trecut, ceea ce se datorează și vremii prielnice. Conform directorului executiv al Direcției de monitorizare cheltuieli și organizare evenimente din cadrul Primăriei Oradea, Mircea Oaie, venirea Moșului a adunat în total peste 1.500 de persoane, iar pentru copii au fost pregătite aproximativ 1.500 de cadouri astfel încât niciunul să nu plece fără dulciuri de la Moș Crăciun.