A fost forfotă, sâmbătă dimineaţă, în Gara din Oradea. Sute de copii, părinţi şi bunici s-au strâns ca în fiecare an să-l vadă pe Moş Crăciun care a venit de la Polul Nord şi a ajuns în Oradea cu trenul pentru a le aduce cadouri.

Pentru prima dată, moşul a ales să se plimbe prin oraş cu autobuzul turistic, împodobit de sărbători, şi a luat cu el şi 20 de copii voioşi. Una dintre fetiţele care l-au aşteptat la Gară l-a întrebat dacă este magic. 

800 de copii

Moşul de la Polul Nord a poposit în Oradea în jurul orei 10, pe peronul 1 al gării, în uralele micuţilor care fie îşi ţineau de mână părinţii şi bunicii, fie stăteau pe umerii tăticilor.

Moşul cel bun a ajuns în Oradea la invitaţia Primăriei şi a adus cu el o mulţime de pachete cu dulciuri şi biscuiţi. "Aţi fost cuminţi, dragii moşului?", i-a întrebat vestitul bătrânel. Tot el le-a mai spus că îi va vizita şi anul viitor dacă vor învăţa bine şi îi vor asculta pe părinţi. 

Apoi, fiecare copil s-a dus pe rând la Moşul pentru a-l îmbrăţişa şi a-şi primi cadoul. În total, potrivit reprezentanţilor municipalităţii, au fost împărţite circa 800 de cadouri la Gară.

Cu autobuzul 

În premieră în acest an, Moş Crăciun a ales să nu mai meargă prin oraş cu caleaşca cu armăsari negri, ci cu un autobuz turistic decorat cu podoabe de sărbători, în care se auzeau colinde. Copii şi părinţii lor au putut să se alăture moşului, astfel că în autobuz s-au adunat 20 de copii şi câteva mame şi tătici. 

Moş Crăciun a ales să stea lângă Alexandra (foto), o fetiţă de 8 ani, care nu s-a emoţionat, ba chiar i-a pus multe întrebări. "Moşule, eşti magic?", l-a întrebat fetiţa, iar acesta i-a răspuns afirmativ. Micuţa l-a mai întrebat şi de ce nu este zăpadă, iar moşul a asigurat-o că în curând va sosi renul Rudolf şi va aduce el puţină zăpadă de la Polul frigului. "Dar unde e acum?", a întrebat micuţa curioasă. "E pe drum, să mă anunţi dacă îl vezi pe aici", i-a răspuns moşul. 

Autobuzul a urmat traseul Gara Oradea, strada Olimpiadei, Bulevardul Decebal, sensul giratoriu Biserica Emanuel, strada Tudor Vladimirescu şi Piaţa Unirii, unde a salutat şi le-a strigat "Sărbători fericite" şi "Ho, ho, ho!" tuturor trecătorilor.

Moşul, un magnet

Când a ajuns în Piaţa Unirii doar doi copii se ţineau după el, dar în scurt timp, asemenea unui magnet, moşul a mai adunat încă vreo 10 care l-au însoţit până la căsuţă. 

Acolo, l-au mai aşteptat încă 100 de copiii care au stat cuminţi la rând. "Să ştiţi că ne mai vedem şi în ajunul Crăciunului dragii mei, atunci vă voi aduce şi mai multe cadouri", le-a spus moşul cel darnic.

Anul acesta Primăria Oradea a pregătit 1.200 de cadouri pentru cei mici.