Lucrările de dezafectare a clădirilor Pieţei Cetate se desfăşoară cu cumpărătorii înăuntru.

Piaţa în demolare

Potrivit unei filmări făcute de un orădean, care a reclamat situaţia BIHOREANULUI, demolarea clădirii alipite halei rămase în funcţiune se derulează cu vânzătorii având marfa pe tarabe şi curioşii trecătorii adunaţi în faţa geamurilor pentru a vedea utilajele la lucru.

"Piaţa mare. Se demolează. Iresponsabil. Cu curioşi în uşă şi hala plină de praf şi clienţi înăuntru", a sesizat bărbatul.

În replică, directorul Administraţiei Domeniului Public Oradea, Liviu Andrica, spune că trecătorii şi vânzătorii din hală sunt în afara oricărui pericol.

"Clădirile pregătite pentru demolare sunt izolate de cele din jur cu panouri, cu benzi reflectorizante, cu tot ce trebuie pentru ca să nu fie probleme", a susţinut Andrica.

"Posibil să fie zgomot şi praf"

Directorul a recunoscut că şantierul generează disconfort în interiorul halei, dar a spus că acesta va fi înlăturat în curând.

"În momentul de faţă se lucrează lângă hala veche cu lapte şi carne de care se sprijină fosta clădire a Fructexport care se demolează. Calea de acces către aceasta a fost închisă şi delimitată cu bandă reflectorizantă pentru a limita accesul persoanelor străine. Posibil că atunci când se demolează în exterior, în interiorul halei este zgomot şi praf, dar astăzi, cel târziu vineri, lucrările se şi termină", a declarat, joi, Andrica.

Municipalitatea orădeană amenajează în Piaţa Cetate un centru de afaceri cu produse agricole după modelul celui din cartierul Rogerius.

De altfel, proiectul pieţei făcut public de municipalitate aparţine tot arhitectului Daniel Tivadar şi seamănă cu construcţia din Rogerius.

Noua piaţă urmează să fie construită printr-un proiect de 7,5 milioane euro finanţat prin fonduri transfrontaliere Ro Hu.