Pasajul subteran din Bulevardul Magheru este realizat în proporţie de 65%.

Potrivit unui comunicat transmis marţi de Primăria Oradea, până în prezent constructorii au executat printre altele devierile de reţele, construcţia zidului de sprijin dinspre Hotel Continental și montarea radierelor pe tronsoanele din zona zidurilor de sprijin a rampei dinspre Parcul Traian.

"Momentan se execută elevaţia zidurilor de sprijin la rampa din Parcul Traian, ultimii 38 de piloţi din zona rampei Parcul Traian şi săpături în zona pasajului pietonal, pentru a permite refacerea hidroizolaţiei acestuia", se menţionează în comunicat.

Potrivit municipalităţii, în cursul zilei de marţi constructorii au adus în şantier primele 28 de grinzi prefabricate din beton comprimat din cele 51 care vor acoperi pasajul. Grinzile - de tip T întors cu o lungime de 9 metri şi o înălţime de 0,42 metri - au fost depozitate dincolo de podul Dacia, lângă localul Spoon.

În ceea ce priveşte podul Dacia, lucrările de lărgire şi consolidare au fost finalizate în proporţie de 70%.

Printre altele, constructorii au consolidat lamele de carbon de sub pod şi parţial pe cea de deasupra, refacerea stratului suport al trotuarelor, refacerea grinzilor parapet şi altele. În prezent se lucrează la decaparea asfaltului din zona şinelor de tramvai şi montarea bordurilor.

Lucrările de amenajare a pasajului subteran din Bulevardul Magheru şi de lărgire a carosabilului pasajului sunt realizate din fonduri europene de o asociere de firme reprezentată de Freyrom SA pentru suma de 14,5 milioane lei.

Termenul de predare a lucrării luna septembrie 2020. Constructorii speră să finalizeze construcţia pasajului în luna iunie.