Peste o mie de orădeni s-au înghesuit miercuri în sala de lucru cu publicul de la parterul palatului administrativ al oraşului să îşi stingă obligaţiile fiscale încă din prima zi de plată a impozitelor.

Miercuri, până în jurul orei 17, s-au prezentat la casieriile din Primărie pentru a-şi plăti impozitele circa 1.200 de orădeni. Acestora li s-au mai adăugat circa 300 de persoane fizice, care au avut de declarat proprietăţi ori de plătit amenzi, şi circa 150 de contribuabili care au cerut documente de la Instituţia Arhitectului Şef.

Primăria Oradea a deschis oficial ghişeele pentru plata taxelor şi impozitelor locale pe 15 ianuarie. Însă, potrivit directorului economic Eduard Florea, orădenilor care au vizitat cu alte treburi "piramida" înaintea acestei date li s-a permis să-şi plătească taxele, dat fiind că angajaţii municipalităţii au terminat mai repede decât au estimat calculul cuantumului acestora. 

Pentru a evita cozile de la ghişee, reprezentanţii municipalităţii le recomandă orădenilor să apeleze la soluţia plăţii online.

Dacă în cazul orădenilor care îşi plătesc integral impozitele până la sfârşitul lunii martie la ghişeele din Primărie bonificaţia acordată este de 4%, în cazul plătitorilor online reducerea se dublează la 8%.