Atenţie şoferi, începând de săptămâna viitoare circulaţia în zona centrală a oraşului va fi dată peste cap de lucrările de reabilitare a Pieţei Ferdinand!

Se închide strada Patrioţilor!

Potrivit unui comunicat, conducerea Primăriei va pe 7 mai ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare a Pieţei Ferdinand.

Comisia tehnică pentru probleme de circulaţie din cadrul Primăriei a hotărât, vineri, închiderea circulaţiei pe strada Patrioţilor, pe porţiunea delimitată de străzile Moscovei şi Ady Endre.

Interdicţia se va aplica începând din 8 mai, ora 8, pe toate toată durata celor 18 luni cât va dura şantierul.

"Lucrările vor implica restricţii în traficul rutier şi pietonal. Acestea se vor executa astfel încât să producă cât mai puţine neplăceri, ele fiind executate pe zone, nu toate deodată. Totodată, toate reţelele de utilităţi vor fi înlocuite", a declarat viceprimarul Mircea Mălan.

Sens unic pe Moscovei!

Şantierul din Piaţa Ferdinand va afecta tot traficul auto din zona centrală. Astfel, începând de miercuri, odată cu închiderea străzii Patrioţilor, se va restricţiona şi accesul pe strada Teatrului, unde este sediul European Drinks, dinspre piaţa centrală.

Astfel, potrivit hotărârii Comisiei pentru circulaţie, strada Moscovei va deveni arteră cu sens unic dinspre Teatrul Regina Maria către strada Gheorghe Bariţiu, care îşi va inversa sensul de mers către strada Postăvarului.

Pe strada Postăvarului, care va asigura accesul spre strada Teatrului, se va circula doar dinspre strada Mircea Popescu spre Gheorghe Bariţiu, cu revenire pe strada George Coşbuc.

Noile indicatoare de circulaţie, cu restricţiile aferente, vor fi montate marţi, odată cu demararea organizării de şantier.

Investiţie de 19 milioane lei

Lucrările de reabilitare a Pieţei Ferdinand, amânate de anul trecut, vor fi realizate de o asociere de firme formată din Gavella, Porfido ed Arte Consortio Stabile şi Kal Trans.

Investiţia, în valoare de 19 milioane lei plus TVA, este finanţată din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, axa prioritară 4 privind "Sprijinirea dezvoltării urbane durabile".

Lucrările au fost contractate pe o perioadă de 21 de luni, din care 3 luni pentru proiectare şi 18 luni pentru execuţie.

Acestea vor implica pietruirea pieţei, refacerea zonelor verzi şi dotarea lor cu sisteme de irigaţii, înlocuirea reţelelor de apă, canalizare, termoficare şi iluminat public respectiv montarea de fântâni arteziene, bănci, coşuri de gunoi şi panouri de informare noi, potrivite zonei.

Vezi mai jos cum se va circula în zona centrală după începerea lucrărilor: