Podul Centenarului din Oradea a fost deschis miercuri seară traficului pietonal, la cererea primarului Ilie Bolojan, care a şi verificat stadiul lucrărilor la faţa locului.

Bolojan a verificat starea podului în jurul orei 18, după încheierea şedinţei de Consiliu Local, în prezenţa viceprimarului Florin Birta. "Aţi făcut o treabă bună", le-a spus sec primarul constructorilor prezenţi pe şantier pentru ultimele finisaje.

Iluminat tricolor în culorile roşu, galben şi albastru, podul cu un aspect elegant şi modern a fost folosit de primii pietoni după lăsarea serii. Mulţi orădeni au ales să fotografieze construcţia cu telefonul mobil pentru a posta imaginile pe reţelele de socializare.

"Podul a fost deschis traficului pietonal în regim de probe. Construcţia e finalizată în proporţie de 99%. Se mai lucrează la borduri, se verifică iluminatul arhitectural, se fixează ultimele cabluri... Nu avea rost să îl ţinem închis în condiţiile în care urmează un weekend cu festivităţi în care circulaţia prin zona centrală va fi restricţionată", a explicat primarul Ilie Bolojan pentru BIHOREANUL.

După cum a anunţat Primăria, podul Centenarului va fi deschis traficului rutier în prima parte a zilei de luni, fără mare fast, printr-o inaugurare simbolică.