Demers inedit al poliţiştilor orădeni care, miercuri, i-au invitat la cafea şi îngheţată pe cei interesaţi de modul în care acţionează spărgătorii de locuinţe, de cele mai simple şi eficiente sisteme de siguranţă, dar şi de alte sfaturi despre cum îşi pot proteja locuinţa.

Discuţiile au fost purtate la o cafea sau o înghetaţă pe terasa restaurantului McDonald's din Oradea, unde orădenii au avut ocazia să pună întrebări şi să primească răspunsuri într-un cadru relaxat, despre moduri de operare ale infractorilor, înşelăciunile prin diverse pretexte, vânzarea de produse, diverse reparaţii, totul pentru a pătrunde în locuinţă.

Poliţiştii le-au explicat modul corect de utilizare a interfonului şi elementele de siguranţă pe care trebuie să le prezinte locuinţa pentru a fi sigură în faţa hoţilor.

Totodată, pe platoul din faţa Centrului Comercial Crişul Shopping City, poliţiştii bihoreni, alături de reprezentanţii Asociaţiei Române pentru Tehnică de Securitate, au realizat o miniexpoziţie cu cele mai uzuale sisteme de securitate folosite pentru protecţia locuinţei şi au discutat cu cei interesaţi despre cele mai frecvente moduri de operare utilizate de hoţi, precum şi despre principalele măsuri de siguranţă pentru protejarea locuinţei şi a bunurilor personale.

Acţiunea a fost organizată, miercuri, cu ocazia Zilei europene de prevenire a furturilor din locuinţă, de poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi colegii lor de la Biroul de Combatere a Infracţiunilor contra Patrimoniului Oradea.

Poliţiştii de prevenire bihoreni continuă campaniile preventive pe parcursul întregului sezon estival, sub sloganul "Păstrează-ţi surprizele doar pentru vacanţă!", inclusiv cu un clip preventiv prin care vor să-i convingă pe oameni să ia măsuri înainte de a pleca în vacanţă pentru a-şi proteja locuinţele de hoţi.