A fost furnicar, sâmbătă, în parcul palatului Baroc, proaspăt renovat, la cea de-a şasea ediţie a Târgului Caritabil de Advent organizat de către Episcopia Romano-Catolică de Oradea, la care au participat orădeni de toate confesiunile şi de toate vârstele, în special copii.

Pe lângă produse artizanale de patiserie şi diverse obiecte handmade cu specificul Crăciunului, care s-au vândut în scop caritabil, cei care au trecut pe la eveniment au avut parte de o întâlnire cu Sfântul Nicolae şi de multă bucurie, mai ales cei mici.

Când Moşul a ajuns în parc, prichindeii i-au recitat poezii, i-au colindat, iar apoi au primit cadouri.

Gazda evenimentului a fost, la fel ca în ceilalţi ani, episcopul romano catolic László Böcskei, care le-a mulţumit la microfon celor prezenţi şi celor care au făcut posibilă organizarea târgului şi care a apăsat butonul ce a declanşat iluminatul arhitectural. A fost inaugurată, astfel, în mod festiv noua instalaţie de iluminat a Palatului Episcopal şi a grădinii din jur, după numărătoarea inversă.

La târg a ajuns şi episcopul greco-catolic de Oradea, Virgil Bercea, care s-a întreţinut cu cei prezenţi.

La sfârşitul evenimentului, a fost aprinsă şi cea de-a doua lumânare de pe coroana de Advent din faţa Catedralei.

De asemenea, cei care au trecut pe la eveniment au putut gusta, gratuit, ceai cald, oferit de voluntarii Caritas Catolica, dar şi pâine cu untură şi cu ceapă sau cu boia.

De precizat că toate fondurile strânse la târg vor fi folosite în scop caritabil, pentru ajutorarea a doi copii bolnavi, Noel şi István.

Colaboratorii evenimentului au fost Asociaţia Caritas Catolica, Asociaţia "Viaţa cu autism", Liceul Teologic Romano-Catolic "Szent László"din Oradea, Centrul Diecezan de Muzică Sacră, Centrul Diecezan de Tineret şi Biroul Pastoral Diecezan, Radio Maria secţia maghiară, asociaţii parohiale din Dieceza de Oradea, coruri de copii.