Absolvenţii Colegiului Naţional "Emanuil Gojdu" din promoţia 1969 s-au întâlnit, plini de emoţie, vineri, pentru a marca 50 de ani de când au părăsit băncile liceului. 

"După o tinereţe exuberantă, destinele vieţilor noastre ne-au îndepărtat pe unii de alţii, ne-au călăuzit spre ţelurile la care visam în urmă cu 50 de ani. Am fost cu toţii colegi atunci, înainte ca religiile să ne separe, politica să ne împartă şi banii să ne clasifice. E timpul să redevenim aceeaşi colegi de liceu pentru o oră măcar!", le-au transmis organizatorii celorlalţi foşti absolvenţi în invitaţia la reuniune. 

Întâlnirea semicentenară a avut loc în sala festivă a Colegiului, la ea participând şi foşti profesori ai acestei generaţii, între care şi fostul director Dorel Tifor. 

Între cei care au terminat la Gojdu în urmă cu 50 de ani se numără Ionel Ungur, fost viceprimar al Oradiei şi prefect de Bihor, generalul Vasile Creţ, preşedintele Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere din Bihor, şi colonelul Ioan Câmpan, fost şef al Poliţiei Bihor. 

Pe rând, foştii profesori au citit catalogul fiecărei clase de a XII-a din 1969, iar absolvenţii de atunci au luat cuvântul, povestind despre viaţa lor, despre cariera lor, de profesori, de medici, de contabili şi nu numai, precum şi despre copii, cu care s-au mândrit aproape toţi. 

Tot ei au subliniat bucuria reîntâlnirii la Gojdu, un liceu care le-a trasat multora destinele. De altfel, unii au mărturisit că au venit din străinătate tocmai pentru a participa la marea reuniune. 

Spre finalul întâlnirii, fostul director Dorel Tifor le-a vorbit despre "spiritul gojdist", acela care-i face pe colegi să rămână prieteni uniţi şi după ce termină şcoala, îndemându-i totodată să-şi aducă aminte momentul în care, în urmă cu 54 de ani, păşeau prima oară în clădirea Colegiului. 

Cei câțiva zeci de absolvenţi din promoţia 1969 au făcut, apoi, fotografii de grup pe malul Crişului Repede, dându-și întâlnire la un restaurant din oraş pentru a depăna amintiri din urmă cu 50 de ani, pe care mulţi le păstrează cu drag şi acum.