Primăria Oradea a deschis, luni, cea de-a 14-a creşă din oraş, pe strada Iuliu Maniu nr. 46, investiţia în amenajarea clădirii fiind de aproape 184.000 lei, fără TVA.

Creşa are o capacitate de 50 de locuri, dispune de două dormitoare spaţioase şi de două săli de joacă, dotate în concordanţă cu standardele prevăzute de legislaţia în vigoare.

Creşa "Micul Prinţ", la fel precum celelalte 13, va fi administrată de Direcţia de Asistenţă Socială Oradea.

"Pentru asigurarea protecţiei copiilor care frecventează creşa şi a personalului care îşi desfăşoară activitatea în cadrul acesteia s-au instalat 7 camere de supraveghere video, montate în sălile de activităţi educaţionale", se arată într-un comunicat transmis de reprezentanţii DASO.

Lucrările în valoare de 184.000 lei fără TVA au constat în amenajarea sălilor de joacă şi a dormitoarelor pentru copii, prin execuţia unor lucrări de zugrăveli interioare, înlocuirea instalaţiei electrice şi montarea pardoselilor din tarkett, amenajarea unui grup sanitar pentru copii, amenajarea oficiului alimentar pentru distribuirea alimentelor, a izolatorului şi reabilitarea instalaţiei de încălzire.

Totodată au fost executate lucrări de montare a unor sisteme de detecţie şi alarmare la incendiu, iluminat de siguranţă şi antiefracţie, în valoare de 27.000 lei fără TVA.