Podul Centenarului ar putea fi dat în folosinţă la sfârşitul lunii noiembrie. Constructorii au demontat structurile metalice care sprijină podul Centenarului acesta, construit fără picior în apă, sprijindu-se fără ajutor pe cele două culee de pe malurile Crişului Repede.

Lucrări în stadiu avansat

"Ne aflăm într-un stadiu avansat al lucrărilor şi ne dorim să deschidem circulaţia pe pod la finalul lunii noiembrie, în funcţie şi de condiţiile meteo", a declarat viceprimarul Florin Birta.

Până la jumătatea acestei săptămâni muncitorii au montat predalele din beton pe partea carosabilă a podului peste care au amplasat 30 de tone de armătură de fier. În cursul zilei de joi peste armătura construită au fost turnaţi 160 metri cubi de beton, lucrările derulându-se la lumina reflectoarelor inclusiv după înserare.

"După 7 zile, perioada de întărire a betonului, va fi montat stratul de hidroizolaţie, după care se va trece la asfaltarea podului. În paralel se va lucra la asfaltarea trotuarului podului şi a pistei de biciclete, precum şi la montarea balustradei", a spus Birta.

Potrivit viceprimarului, după inaugurarea podului circulaţia în zonă va fi modificată.

Lucrările la podul Centenarului sunt realizate de o asociere formată din firmele Freyrom, Proncons Group, Aquacons şi Electro Excel Green, pentru suma de 9,6 milioane lei. Constructorii au avut şi sarcina de a dezafecta vechiul pod de la Centrul de Calcul.