Lucrările de construire a Podului Centenarului încep să prindă contur. Constructorul pregăteşte pentru săptămâna viitoare operaţiunile de lansare a scheletului metalic care va lega cele două maluri ale Crişului Repede.

Gata de lansare

Potrivit unui comunicat al municipalităţii, culeele şi radierele de pe ambele maluri ale râului au fost realizate. La fel, confecţia metalică a podului a fost finalizată şi urmează să fie montată săptămâna viitoare, după ce Administraţia Bazinală de Apă Crişuri va finaliza lucrările de consolidare a malului stâng în aval de Primărie.

"Lucrările de consolidare a malului şi cele de realizare a Podului Centenarului sunt conexate, montarea construcţiei metalice a podului putând fi realizată doar după finalizarea consolidării malului; în caz contrar, montarea podului ar bloca rampa de coborâre care trece pe sub pod", se menţionează în comunicat.

Greutatea structurii metalice a podului este de 340 tone, podul urmând să aibă o singură deschidere de aproximativ 75 metri între cele două maluri.

Va fi sens giratoriu

Tot legat de lucrările de construire a podului, Comisia de circulaţie din cadrul Primăriei a aprobat, luni, la solicitarea constructorului, închiderea circulaţiei pe străzile Sfântul Apostol Andrei (între străzile B.P. Haşdeu şi Ady Endre), Ady Endre (între străzile Roman Ciorogariu şi Moscovei) respectiv Szigligeti Ede, în perioada 4 - 16 septembrie.

Circulaţia va fi închisă pentru execuţia lucrărilor la giraţia de pe malul drept, în cadrul obiectivului "Construire pod peste Crişul Repede între strada Plevnei şi strada Szigligeti Ede".

Construcţia Podului Centenarului a fost atribuită prin licitaţie unei asocieri de firme reprezentate de Freyrom Procons Group pentru suma de 12,6 milioane lei cu TVA inclus. Podul urmează să fie inaugurat pe 1 decembrie 2018.