Direcţia de Asistenţă Socială Oradea a organizat în perioada 26 - 30 august tabăra de vară "Singuri acasă - ai grijă de copiii tăi oriunde te afli" destinată micuţilor ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate.

Cei 12 copii au fost înscrişi în tabăra de zi de părinţii sau tutorii lor în urma unui seminar organizat în vară de conducerea DASO pe tema serviciilor pe care le oferă în sprijinul copiilor rămaşi în ţară şi părinţilor plecaţi la muncă în străinătate.

Micuţii au participat câteva ore pe zi la activităţi dintre cele mai diverse desfăşurate la Centrul de Îngrijire de Zi din strada Traian Lalescu 3C.

"Timp de o săptămână s-au desfăşurat activităţi diverse: de la vizita unui clovn care şi-a dezvăluit, rând pe rând, surprizele (baloane, joben, picioroange, mimă, picturi pe faţă, trasul sforii, alergatul în saci), până la lecţii de acordare a primului ajutor, modalităţi de salvare pe munte a unei persoane, în diferite condiţii meteo şi în funcţie de anumite particularităţi specifice unui traseu montan,  activităţi de fitness, paşi de dans popular şi lecţii de  pictură", se menţionează într-un comunicat al DASO.

Potrivit comunicatului, tabăra de zi s-a încheiat cu un spectacol de teatru, "Întâmplări pe Insula Dorinţelor", şi premierea participanţilor.

Tabăra de zi a fost organizată de DASO cu sprijinul unor voluntari, printre care reprezentanţi ai Serviciului Judeţean Salvamont Bihor, Serviciului de Ambulanţă Bihor şi Companiei teatrale Independente Trend’ Art Oradea.