Şoferii care ocoleau aglomeraţia din sensul giratoriu de la ieşirea spre Arad, pe strada Balogh Istvan, pentru a ieşi în şoseaua de centură pe direcţia Ioşia, au rămas fără această bretea de legătură. Artera a intrat de săptămâna aceasta în lucrări de modernizare.

Au început săpăturile!

Constructorii au început săpăturile pentru a ajunge la cota de fundare a drumului, după care urmează să aşeze un strat de balast şi piatră spartă, iar apoi stradul de asfalt.

Şantierul a fost deschis abia la sfârşitul toamnei pentru a înainte au trebuit finalizate reţelele de termoficare, apă şi canalizare. "Lucrările vor implica inclusiv realizarea canalizării de apă pluvială", a declarat directorul Drumuri Bihor, Dorel Crăciun.

Drumul va trebui finalizat până în dreptul ultimului bloc ANL în cea de-a doua jumătate a acestei luni.

Termen: inauguarea blocurilor ANL

"În această lună vrem să predăm apartamentele ANL celor care se află pe listele de priorităţi. Cel târziu pe data de 20 noiembrie drumul va trebui finalizat până la ultimul bloc astfel încât să fie create condiţii normale de locuire celor care vor locui acolo", a afirmat viceprimarul Florin Birta.

Potrivit viceprimarului, reprezentanţii municipalităţii vor stabili spre sfârşitul lunii dacă odată realizată jumătate din breteaua de legătură între strada Calea Aradului şi şoseaua de centură constructorii vor continua lucrările sau vor aştepta venirea primăverii.

"Dacă vremea va fi bună lucrările vor continua, dacă nu, vor fi amânate pentru primăvara anului viitor", a spus Birta.

Lucrările de amenajare a celor 633 metri de drum din strada Balogh Istvan, delimitat de strada Calea Aradului şi şoseaua de centură vor costa 2 milioane lei fără TVA.

Ulterior modernizării drumului municipalitatea va remenaja zona prin realizarea unei parcări, crearea unei perdele de protecţie din arbori între blocuri şi şoseaua de centură şi demarearea lucrărilor la drumul colector paralel cu aceasta.