După ce miercuri dimineaţa circulaţia a fost închisă definitiv pe strada Madach Imre de lângă Teatrul Regina Maria, constructorii care reabilitează zona Pieţei Ferdinand au şi spart, pe parcursul zilei, asfaltul de pe această stradă, în pregătirea lucrărilor de transformare a zonei în una pietonală.

Şi porţiunea din spatele Teatrului va deveni tot pietonală. Tot de miercuri a fost închisă parţial şi strada Moscovei, care va fi transformată, în cadrul aceluiaşi proiect, în stradă cu dublu sens.

În paralel se lucrează şi în Piaţa Ferdinand, precum şi pe strada Patrioţilor, unde, în această perioadă, se înlocuiesc reţelele.

Lucrările la proiectul de reabilitare a Pieţei Ferdinand au început în această primăvară. Finanţate din fonduri UE, lucrările în valoare de 19 milioane lei plus TVA sunt executate de asocierea firmelor Gavella, Porfido ed Arte Consortio Stabile şi Kal Trans. Investiţia presupune, după înlocuirea reţelelor de utilităţi, şi pietruirea pieţei cu porfir, refacerea zonelor verzi, dotarea lor cu sisteme de irigaţii şi montarea de fântâni arteziene.