Strada Vlădeasa, care leagă Bulevardul Decebal şi Calea Aradului prin spatele fostelor unităţi de grăniceri, va fi închisă în weekend pe tronsonul delimitat de străzile Traian Blajovici şi Calea Aradului pentru lucrări de asfaltare.

Încă zece zile...

Potrivit viceprimarului Florin Birta, constructorii lucrează în prezent la ridicarea la cotă a căminelor de vizitare din carosabil.

"Este o lucrare dificilă pentru că pe această arteră sunt peste o sută de cămine de vizitare", a spus edilul.

Viceprimarul Birta a mai afirmat că lucrările de modernizare a arterei "vor fi finalizate în termen de zece zile" ceea ce înseamnă că, la sfârşitul săptămânii viitoare, strada va fi redeschisă traficului auto.

Urmează Octavian Goga

După reabilitare, strada Vlădeasa va fi folosită cu câte o bandă pe sensul de mers, iar locuitorii zonei vor avea posibilitatea să parcheze pe marginea drumului. Pe viitor lucrurile s-ar putea însă schimba.

"În momentul de faţă este în lucru un cartier de blocuri în incinta fostei fabrici Cominca. În momentul în care acestea vor fi finalizate şi traficul în zonă va fi mult mai aglomerat, parcarea pe carosabil va fi interzisă, iar strada va fi amenajată cu două benzi pe sensul de mers pentru că lăţimea ei permite acest lucru", a spus Birta.

La fel, tot pentru fluidizarea circulaţiei în zonă, municipalitatea ia în calcul varianta modernizării străzii Octavian Goga, paralelă cu Vlădeasa.

Această arteră, care porneşte din vecinătatea Grădinii Zoologice, se află într-o avansată stare de degradare şi ar urma să intre în şantier în primăvara anului viitor.