Termenul de predare a podului peste Peţa din strada Universităţii ar putea să nu mai fie prelungit cu două săptămâni, aşa cum estima Primăria iniţial.

Constructorii au montat luni grinzile de beton ale podului, iar în zilele următoare vor face cofrarea, montarea armăturii şi turnarea plăcii de beton a construcţiei.

"Municipalitatea depune toate eforturile în vederea rezolvării traficului pietonal până la data de 1 decembrie", se menţionează într-un comunicat al Primăriei.

Potrivit acestuia, până în prezent a fost realizată estacada metalică pentru devirea apei, s-au turnat culeele podului şi a fost curăţata valea Peţei. Amenajarea albiei pârâului se va face în etapa finală a lucrărilor în care va fi vor intra în refacere şi carosabilul, trotuarele de legătură şi spaţiile verzi.

Noul pod din strada Universităţii va avea o lungime de 19,25 metri, o deschidere de 18,59 metri şi o lăţime a carosabilului de şapte metri.  Podul va fi traversat de trotuare de câte 2,4 metri care vor include şi câte o pistă pentru biciclete lată de un metru.

Construit în 1940, vechiul pod a fost demolat pentru că nu mai prezenta siguranţă în exploatare.

Lucrările de construire a noului pod, în valoare 1 milion de lei, fără TVA, sunt executate de asocierea de firme reprezentată de Drumuri Bihor din care mai fac parte Proexco SRL, Trameco SA şi General Standard Antreprenor General.