Traficul auto din zona Bulevardului Magheru este dat peste cap de săpăturile pentru devierea reţelelor de pe podul Dacia. Marţi după-amiază traficul în zona şantierului de desfăşura bară la bară.

Constructorii au închis banda de lângă trotuar şi au deviat traficul pe linia de tramvai pentru a putea amenaja, conform proiectul, cea de-a treia bandă pe sens prin îngustarea trotuarului.

"Ţâşnitoarea" de pe pod

"În momentul de faţă se lucrează la relocarea reţelelor. Pe partea dinspre hotelul Continental se amenajează un provizorat care va face posibilă înlocuirea reţelei de apă. În timpul lucrărilor, conducta care urmează să fie înlocuită a fost spartă din greşeală", a declarat pentru BIHOREANUL viceprimarul Florin Birta.

În jurul orei 14, apa ţâşnea din conducta spartă, peste balustrada podului, până pe malul Crişului Repede.

Lucrările de înlocuire a reţelelor vor fi urmate de reabilitarea canalelor tehnice, decopertarea carosabilului de pe pod, supraarmarea zonei în care va fi amenajată, prin îngustarea trotuarului, cea de-a treia bandă pe sens şi hidroizolarea întregii construcţii.

"Toate utilităţile vor fi deviate"

Pe şantierul din Bulevardul Magheru, în zilele următoare, vor fi deviate toate conductele din calea viitorului pasaj dinspre Aleea Ştrandului şi Parcul Traian către centrul intersecţiei.

"Toate utilităţile vor fi deviate înainte de sfârşitul acestei luni. Începând din 1 noiembrie în zonă vor fi aduse două foreze care vor săpa la 20 de metri adâncime pentru amplasarea a 375 de piloţi foraţi. Nu vrem să avem surpriza că în timpul săpăturilor constructorii vor găuri o conductă de termoficare sau o reţea electrică lăsând orădenii fără încălzire sau curent pe timpul iernii", a spus Birta.

Lucrările de amenajare a pasajului subteran din Bulevardul Magheru au demarat în luna august cu defrişarea spaţiului verde de la capătul podului Dacia şi tăierea a 26 de copaci din zona Hotelului Continental.

Între Continental și sediul Poliției

Rampa viitorului pasaj subteran va începe, dinspre Aleea Ştrandului, cu 20 de metri înainte de parcarea hotelului, iar cea dinspre Parcul Traian va porni de la limita dintre clădirile Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi Seminarului Greco-Catolic, cu 15 metri înainte de intersecţia cu strada Libertăţii.

Cele două rampe, lungi de 224 metri, vor asigura tranziţia şoselei de la suprafaţă la o adâncime de 4,3 metri, porţiunea pe sub bulevard fiind lungă de 32 metri.

Lucrările de amenajare a pasajului, cu termen de predare de un an, vor fi executate de o asociere de firme reprezentată de Freyrom SA (care a construit şi podul Centenarului) pentru suma de 14,5 milioane lei, fără TVA, echivalentul a 3,1 milioane euro.