Un alpinist utilitar a murit, miercuri dimineaţă, după ce a căzut de la etajul 10 al unui bloc de pe strada Corneliu Coposu din Oradea.

"Din nefericire, în această dimineaţă, o persoană şi-a pierdut viaţa. Apelul în dispeceratul ISU – SAJ a fost trimis la ora 10.10. La faţa locului a fost mobilizat echipajul de Terapie Intensivă Mobilă al SMURD Oradea, însă din păcate nu s-a mai putut face nimic pentru bărbat, medicul constatând decesul acestuia", a declarat BIHOREANULUI maiorul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana.

Potrivit martorilor, bărbatul demonta un banner publicitar cu Târgul de Cariere, amplasat pe partea laterală a blocului aflat vizavi de Orăşelul Copiilor.

La faţa locului, scena era dezolantă: pe trotuarul lat de circa 3 metri, culoar de trecere printre blocuri, zăcea trupul inert al alpinistului în vârstă de 59 de ani, lângă o baltă de sânge. Deasupra lui, fluturau o sfoară pe care bărbatul a folosit-o pentru escaladarea clădirii, iar lângă el, sprijinită pe perete, era o scară lungă, parte tot din recuzita sa. Totodată, pe jos mai era o altă sfoară şi părţi din echipamentul alpinistului.

Szokolszky István, coleg cu victima, a declarat jurnaliştilor că, din câte se pare, alpinistul utilitar "nu s-a legat bine" şi de aceea a căzut de la mare înălţime. "Era alpinist utilitar cu experienţă", a spus Szokolszky.

La locul tragediei s-au deplasat şi echipaje de poliţişti. "Poliţiştii de la Ordine Publică şi de la Serviciul de Investigaţii Criminale şi Serviciul Criminalistic efectuează cercetări la faţa locului pentru a stabili cum s-a produs tragedia. Totodată au fost sesizaţi şi reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă, având în vedere că acesta se afla în timpul serviciului", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei, comisarul Alina Dinu.