Clădirea restaurantului Vandana, de la capătul podului Decebal din Oradea, a fost demolată. Localul a fost pregătit pentru dezafectare încă din iarnă, când imobilul a fost închis pentru public şi golit de mobilier.

Marţi dimineaţă clădirea era deja doborâtă la pământ, iar muncitorii se pregăteau pentru evacuarea molozului şi materialelor rezultate din demolare.

"Pe amplasamentul restaurantului va fi derulată o investiţie privată. Aici urmează să fie construit un bloc cu nouă etaje şi restaurant la parter", a declarat viceprimarul Mircea Mălan.

Noua clădire va fi ridicată în baza unui parteneriat încheiat de firma Vandana, care deţinea terenul, cu grupul de firme Prima, cu experienţă în domeniul investiţiilor imobiliare.

Consiliul Local a aprobat în luna august a anului trecut Planul Urbanistic Zonal pentru construirea noului bloc, "o clădire mixtă", cu spaţii de alimentaţie publică la parter, 15 apartamente de închiriat în regim hotelier la primul nivel şi 69 de locuinţe colective la etajele superioare.

Clădirea, cu o înălţime de 36 de metri va avea 9 etaje plus un etaj retras şi 120 de locuri de parcare, din care 44 la subsol.

Ulterior, în luna decembrie, aleşi locali au aprobat modificarea PUZ-ului prin majorarea cu 2.000 mp a suprafeţei concesionate de societatea Vandana pentru edificarea acestei clădiri, fiind anexate şi câteva imagini care prezintă cum va arăta blocul.