Construcţia pasajului pe sub Bulevardul Magheru ar putea începe în jurul datei de 1 august.

Municipalitatea a obţinut săptămâna trecută avizul Comisiei Zonale pentru Monumente, obligatoriu pentru demararea lucrărilor în centrul istoric al oraşului.

Florin Birta, viceprimar Oradea"Firma care a câştigat licitaţia a depus proiectul tehnic, acesta urmează să fie verificat şi înaintat către Inspecţia în Construcţii. Estimarea noastră este că în jurul datei de 1 august vom începe lucrările la acest pasaj", a declarat viceprimarul Florin Birta (foto), luni, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit edilului, municipalitatea le-a cerut contructorilor să amenajeze subtraversarea prin construirea unor bretele de ocolire astfel încât să nu fie necesară sustarea traficului auto pe durata lucrărilor.

"Iniţial se va lucra la amenajarea unor bretele de ocolire, la amenajarea unui sens giratoriu în faţa hotelului Continental şi deschiderea celei de a treia benzi pe sens de pe pod. Când vor începe lucrările, maşinile vor traversa podul, vor merge către Continental şi vor întoarce în sensul giratoriu pentru a intra în Bulevardul Magheru", a declarat Birta.

Potrivit declaraţiilor viceprimarului, măsurile concrete de deviere a circulaţiei vor fi stabilite şi anunţate înaintea declanşării lucrărilor.

"Vom încerca să nu blocăm accesul auto în zonă chiar dacă circulaţia va fi mai îngreunată. Cel mai sigur vom opri circulaţia tramvaielor pe o perioadă de 60 de zile, dar OTL va asigura în acea perioada transportul călătorilor cu autobuzele în acea zonă", a spus edilul.

Lucrările de amenajare a pasajului care va subtraversa pasajul Magheru, cu termen de execuţie de un an, vor fi executate de o asociere de firme reprezentată de Freyrom SA, care a construit şi podul Centenarului, pentru suma de 14,5 milioane lei, fără TVA, echivalentul a 3,1 milioane euro.