Aproximativ 50 de reprezentanți ai oficialităților, fără primarul Ilie Bolojan şi prefectul Ioan Mihaiu, au fost prezente, miercuri, în faţa Primăriei Oradea la ceremoniile organizate de Prefectură de Ziua Drapelului Naţional.

Festivitățile au început la ora 10.30, cu o slujbă de sfinţire a drapelului oficiată la Biserica cu Lună. Drapelul a fost scos din vechea Catedrală de o gardă formată din şase subofiţeri, urmată de episcopul ortodox, PS Sofronie, şi de tot restul alaiului de participanţi spre Primăria Oradea.

Primul care a luat cuvântul în faţa Primăriei a fost istoricul Gabriel Moisa, care a vobit despre istoria drapelului în comunitate. Mai sec, subprefectul Ion Iulius Delorean a transmis mesajul ministrului Afacerilor de Interne, Carmen Dan, încheiat cu concluzia "că viitorul acestei ţări se bazează pe stabilitate şi înţelepciune".

La eveniment au participat și circa 20 de orădeni, strânşi în spatele oficialităţilor, care se aşteptau să vadă "pe cineva cunoscut", după cum s-a exprimat o orădeancă. "Îl vezi pe undeva pe primar?", l-a întrebat un bărbat pe prietenul său. Degeaba, căci edilul a abentat, la fel ca reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Ceremonia s-a încheiat cu înălţarea drapelului pe catargul din faţa Primăriei, după ce pânza acestuia fusese sărutată, simbolic, de către subprefectul Iulius Delorean, viceprimarul Florin Birta, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Traian Bodea, şi comandantul Garnizoanei Oradea, locotenent-colonelul Costel Dobrian.