Centrul Oradiei s-a umplut de culoare, joi dimineață, când aproape 400 de moșuleți, toți elevi ai Liceului Greco-Catolic, s-au plimbat colindând la principalele instituții.

Moşuleţii au pornit din fața statuii Iuliu Maniu de lângă Catedrala Greco-Catolică Sfântul Nicolae, la ora 10, unde copiii din clasele 0 – IV de la Liceul Greco-Catolic au început să cânte joviali la semnalul învăţătoarelor. Prima dată, copiii l-au colindat pe episcopul greco-catolic Virgil Bercea, care i-a răsplătit cu multe dulciuri.

Indiferent de vârstă, micuţii au sunat strașnic din zurgălăi la fiecare gest al dascălilor și au reușit să atragă admirația tuturor trecătorilor. „În fiecare an vrem să aducem culoare oamenilor prin cântecele noastre și să îi învățăm pe copii tradițiile românești”, a spus Monica Mateoc învățătoare.

A doua oprire a fost în Piața Unirii, chiar în fața căsuței de sticlă a celor de la Radio ZU. DJ-ii au fost impresionați de frumusețea copiilor și au decis să intre live pe pagina radio-ului. Flick ”Domnul Rimă” și Răzvan Popescu au fost cei care au ieșit din casă și au vorbit cu copiii, dar și cu directoarea instituției, Antonia Nica.

Copiii și profesorii s-au îndreptat apoi spre Primărie și sediul Digi24 Oradea, unde au primit multe cadouri, după care s-au întors la școală, pentru a-și savura dulciurile în voie. 

Marşul moşuleţilor a devenit o tradiţie a Liceului Greco-Catolic, încă de acum 20 de ani elevii fiind obișnuiți ca în preajma Crăciunului să îmbrace costumul de moșuleț şi, prin colinde, să aducă zâmbete pe buzele orădenilor.