Cei 20 de elevi bihoreni care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională şi cei şase absolvenţi de liceu cu aceeaşi medie maximă la Bacalaureat au fost premiaţi, marţi, într-o ceremonie care a avut loc la Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor.

"Aceste rezultate oglindesc munca voastră, munca dascălilor voştri şi sacrificiul părinţilor. Sunteţi elevii cu care noi ne mândrim şi în care ne punem speranţe uriaşe. Cele mai sincere felicitări", a spus inspectorul şcolar general Alin Novac Iuhas.

Cei mai mulţi dintre elevi au venit la festivitate însoţiţi de părinţii lor şi au aşteptat plini de emoţii să le fie strigat numele pentru a-şi ridica diploma şi premiul. Zeciştii de la Evaluarea Naţională au primit 1.000 lei, iar cei de la Bacalaureat câte 3.000 lei.

Cei mai buni

Dintre zeciştii care acum sunt boboci de liceu, cei mai mulţi au absolvit gimnaziul la Colegiul Emanuil Gojdu, fiind vorba de Ştefan Abrudan, Alexia Creţ, Mihai Dacin, Patrick Dumitru, Mihai Ghergheleş, Anastasia Haiduc, George Lucaci, Ariana Ilieș, Anne Marie Stanciu şi Dana Vâtcă. După ce şi-au ridicat premiile, gojdiştii şi-au făcut un selfie.

Următorii premianţi cu câte 1.000 lei au fost Patricia Boroş şi Victor Budişca-Hasan de la Colegiul Naţional Iosif Vulcan, Diana Dragnea de la Şcoala Gimnazială nr. 16 Oradea, Vanesa Jurj de la Liceul Vocaţional Pedagogic Nicolae Bolcaş Beiuş, Oana Mudura de la Şcoala Gimnazială Nicolae Bălcescu, Gloria Păşcuţi şi Brian Somogyi de la Liceul Teologic Baptist Emanuel, David Rez de la Şcoala Gimnazială Oltea Doamna, Mara Pălii de la Şcoala Gimnazială nr. 11 Oradea şi Raul Pop de la Colegiul Naţional Onisifor Ghibu Oradea.

De asemenea, şase tineri bihoreni au fost recompensaţi pentru nota maximă luată la Bacalaureat. Este vorba de Renata Rîmbu, fostă elevă a Colegiului Naţional Mihai Eminescu - care a absentat de la ceremonie, fiind deja la facultate în Olanda, motiv pentru care premiul a fost ridicat de directoarea şcolii, Livia Muntean -, Anamaria Muntean tot de la Colegiul Mihai Eminescu, Antonia Hoza şi Dragoş Popa de la Colegiul Naţional Emanuil Gojdu, Florina Elena Sturz Sărăcuţ de la Liceul Teoretic Aurel Lazăr şi Sonia Anamaria Tuculia de la Colegiul Naţional Avram Iancu din Ştei.

Acesta a fost al şaptelea an în care Guvernul a alocat bani pentru absolvenţii cu media 10 şi, totodată, anul cu cei mai mulţi premianţi în Bihor. Şeful IŞJ Bihor a mai precizat că numărul zeciştilor creşte de la an la an. În 2018, au avut media maximă 15 absolvenţi de gimnaziu, respectiv şase de liceu.