Colegiul Naţional Emanuil Gojdu din Oradea i-a sărbătorit, joi, pe cei 49 de elevi care s-au calificat la etapele naţionale ale olimpiadelor şcolare. Fiecare dintre ei a fost aplaudat, în sala festivă a şcolii, alături de profesorii care i-au ajutat să înveţe.

Printre premianţi se numără şi liceanul Andrei Bădulescu (foto), care a câştigat medalia de argint la olimpiada internaţională de chimie. Acum în clasa a XII-a, adolescentul a adunat numeroase premii la olimpiadele de chimie şi, foarte modest, a spus că se pregăteşte suplimentar cel puţin câte trei ore pe zi.

Rezultate foarte bune a avut şi elevul Alexandru Slavoia (clasa a IX-a), care s-a calificat în lotul naţional de olimpici la disciplina Ştiinţele Pământului, dar a câştigat şi menţiune la olimpiada naţională de chimie şi medalia de bronz la olimpiada naţională de fizică.

De asemenea, eleva Giulia Benetti (clasa a X-a) a câştigat menţiune la olimpiada naţională de limba italiană, chiar dacă la Colegiul Gojdu nu se predă această limbă şi s-a pregătit exclusiv în afara orelor de şcoală.

Directorul Colegiului, Florin Nicoară, i-a felicitat pe elevi, arătând că rezultatele lor sunt cu atât mai lăudabile cu cât în România nu se încurajează suficient performanţele. "Într-o ţară în care lucrurile merg într-o anumită direcţie, e greu să mergi pe contrasens. Dar noi mergem în direcţia noastră", a spus Nicoară.

Pe lângă cei 49 de olimpici care au ajuns la etape naţionale, Colegiul Emanuil Gojdu mai are zeci de elevi fruntaşi la etapele judeţene ale olimpiadelor. Mai precis, 39 de ocupanţi ai locului I, 23 pe locul II, 22 pe locul III şi alţi 71 câştigători de menţiuni.

În plus, a subliniat Nicoară, mai sunt olimpiade naţionale în derulare, la mai multe discipline, astfel că este posibil ca numărul olimpicilor din şcoală să crească.