În cadrul unui proiect Erasmus+, 14 elevi de la Liceul Vocaţional Pedagogic "Nicolae Bolcaş" au participat la un stagiu de pregătire în Portugalia. Proiectul este derulat în parteneriat cu Liceul Teoretic "Lucian Blaga" Oradea şi Acta Center Oradea.

Elevii beiuşeni sunt în clasele a IX-a, a X-a şi a XI-a, profil real, specializarea matematică-infomatică, aleşi tocmai pentru că proiectul vizează dezvoltarea abilităţilor IT ale tinerilor. În mobilitatea de la Oceanul Atlantic, elevii au fost însoţiţi de profesorii Adriana Micle şi Mircea Rotar.

În acest stagiu de formare, elevii au mers la firma InfCel, specializată în IT, unde au aflat cum se întreţine şi se asamblează un calculator personal, cum se instalează un sistem de operare şi programe dedicate gestionării dispozitivelor de tipul POS, cum se testează şi se repară componente hardware ori cum se configurează un calculator personal într-o reţea locală. La aceste cursuri au participat cu ajutorul asociaţiei partenere, Associação Intercultural Amigos da Mobilidade. "Experienţa Erasmus+ este o experienţă unică în viaţă, atât pentru elevi, cât şi pentru dascălii implicaţi în proiect. Beneficiile acestui proiect sunt atât de ordin informativ, cât şi educativ, elevii dobândind un plus de încredere în forţele proprii şi mai multă stimă de sine", se arată într-un comunicat al şcolii.

La sfârşitul săptămânii de formare, elevii au avut parte şi de relaxare. Ei au mers în excursii de neuitat în oraşele Guimarães, Braga şi Porto.