Peste 150 de copii bihoreni au participat la un concurs de desen şi pictură, "Făuritorii Marii Uniri – Portrete şi fapte", iniţiat şi finanţat de Asociaţia Ţara Crişurilor, care a dorit să celebreze astfel Centenarul.

La concursul, desfășurat în colaborare cu Inspectoratul Şcolar şi Şcoala Gimnazială "Oltea Doamna", au participat 175 de elevi din județ, de la clasa a II-a până la clasa a XII-a.

Dintre cele 175 de lucrări, au fost alese 30 cele mai reprezentative, iar câştigătorii au fost invitaţi, vineri, la Hotel Internaţional pentru a-şi revendica premiile.

Valerian Pavel, preşedintele Asociaţiei Ţara Crişurilor, a deschis festivitatea subliniind că a fost impresionat de talentul nativ a celor mai mici participanţi.

"Copiii de acum sunt o generaţie "nevirusată" şi sunt convins că vor putea reface ceea ce pare acum a fi ruinat", a susţinut Florin Ardelean, membru în aceeaşi asociaţie.

Pe lângă aceştia, au mai luat cuvântul directoarea Școlii Oltea Doamna, Florina Muscă, inspectorii şcolari Felicia Ianţa şi Florin Negruţiu, profesoara de desen Valeria Bunica, de la Liceul de Arte ş.a.

Vouchere la librărie

Portretul Reginei Maria a fost cea mai abordată temă de elevii din gimnaziu, iar cei mici au preferat să deseneze sau să picteze harta României sau scene de război.

Copiii au fost premiaţi în funcţie de clase, cu premiile I, II, III, o excepţie fiind un premiu special şi 3 menţiuni.

Premiul special, cel mai mare ca valoare, a fost luat de Bejinaru Raul Nicolas, care a primit un voucher în valoare de 500 de lei la Librăria Humanitas.

La finalul festivității, participanţii au fost invitaţi să admire şi chiar să cumpere lucrările, urmând ca banii să fie donaţi asociaţiei.

La eveniment au participat un număr de 17 şcoli bihorene şi 14 licee.

Mădălina Sim
studentă