Facultatea de Geografie, Turism şi Sport a Universităţii din Oradea a sărbătorit, marţi, 55 de ani de la înfiinţare, ocazie cu care profesorii şi studenţii i-au omagiat pe foştii dascăli, dar şi pe cei care au ajuns la pensie, dar încă predau.

Amfitrionul evenimentului a fost decanul Alexandru Ilieş, care a arătat că specializările Istorie-Geografie şi Educaţie Fizică au apărut în 1964, la un an de la înfiinţarea Institutului Pedagogic de 3 ani. Decanul i-a pomenit pe profesorii care au predat aceste discipline la Oradea, amintind de Alexandru Săndulache (care a fost şi rector între 1966 şi 1972), Ignatie Berindei (fost decan al Facultăţii de Istorie-Geografie între anii 1964 şi 1978) şi Gheorghe Măhăra.

Totodată, cu acest prilej au fost sărbătoriţi şi profesori care acum sunt pensionari, dar care încă le predau studenţilor. Nicolae Josan, Florian Benţe, Ştefan Maroti, Zoltan Pasztai şi Vasile Pâncotan au fost aplaudaţi de întreaga audienţă şi au primit de la rectorul Constantin Bungău plachete aniversare.

"Ambele domenii pe care le gestionează facultatea fac cinste, fac performanţă - în termeni sportivi, palmares - pentru Universitatea din Oradea. Ne aşteaptă ani frumoşi, pentru că Universitatea din Oradea nu îşi reduce, din punct de vedere al performanţei, indicatorii. Din contră, creştem de la an la an: ne putem mândri cu noi specializări, cu noi domenii de doctorat", a declarat Bungău, cu acest prilej.

Rectorul a amintit şi că anul viitor Universitatea va sărbători 250 de ani de învăţământ superior în Oradea, prilej cu care facultăţile vor organiza mai multe conferinţe şi evenimente aniversare.