Colegiul Naţional Mihai Eminescu a găzduit, marţi, premierea unui concurs de fotografii organizat pe tema Centenarului Marii Uniri.

La iniţiativa profesoarei Monica Dumitraş, elevii clasei a X-a C au mers, în săptămâna dedicată "Şcolii altfel", într-o excursie în oraşele Alba Iulia, Sibiu, Buşteni, Braşov şi Sighişoara. Cu acel prilej, liceenii au fost îndemnaţi să-şi folosească telefoanele inteligente pentru a face fotografii originale, cu străzile, peisajele ori oamenii care, din punctul lor de vedere, merită imortalizarea. La finalul excursiei, fiecare elev a propus pentru concurs o singură poză, iar cele mai bune imagini au fost expuse pe holul colegiului.

În plus, un juriu a analizat imaginile şi, ţinând cont de criterii precum mesajul transmis, compoziţia, claritatea şi cromatica, respectiv originalitatea unghiului de abordare, selectând patru imagini câştigătoare. Locul I l-a luat eleva Andreea Dobra, locul II a fost împărţit de Amalia Ungur şi Diana Curt, locul III de Iulia Galea, iar menţiunea a obţinut-o Alexandra Chirla.

Elevele au fost premiate, marţi, în faţa a zeci de colegi din şcoală, dar şi a directoarei Livia Muntean. Aceasta le-a spus liceenilor că ei o conving că "România are o generaţie de tineri care ştiu ce să facă cu ea".