Fotograful orădean Ovi D. Pop se poate mândri cu un palmares impresionant de medalii și premii adunate în anul precedent. Acesta a luat în 2019 nu mai puțin de 151 medalii de aur, iar fotografia sa „Dead or Alive” (foto sus) este în prezent cea mai premiată din România.

„2019 a fost cel mai prolific an pentru mine, din punct de vedere al fotografiei”, a mărturisit BIHOREANULUI Ovi D. Pop. În total, fotograful a reușit să câștige peste 400 de premii în 71 de țări. Cele mai importante au fost, însă, cele 151 de medalii de aur care stau acum în vitrina artistului. 

Dintre toate fotografiile, cea mai premiată a fost „Dead or Alive”, cu care Ovi a reușit să strângă 114 premii, dintre care 50 de aur. Astfel, imaginea a devenit cea mai premiată fotografie din România, din ultimii doi ani.  „O fotografie care are mai multe premii îi aparține fotografului Nagy Lajos, însă aceasta e veche de opt ani”, a precizat artistul orădean.

Alte premii importante sunt medalia de aur şi cea de bronz la cel mai important concurs de fotografie din lume, Trierenberg Super Circuit, la care s-au înscris peste 120.000 de fotografi. Premierea a avut loc Linz, Austria, în toamna anului trecut. 

Grație performanțelor sale, Ovi D. Pop a fost invitat să jurizeze la mai multe competiții de fotografie din Bangladesh, Singapore, Croația, Malaezia, Irlanda, China, Serbia, Ecuador și Bulgaria, ocazii de care a profitat și a realizat o mulțime de imagini cu tradiții, peisaje și cu oameni ai acestor locuri. 

De asemenea, Salonul Internațional de Fotografie Varadinum, organizat de Ovi D. Pop, a adunat în competiție 700 de concurenți, din 61 de țări. 

Fotograful s-a mai remarcat anul trecut și prin editarea Monografiei Ilustrate a județului Bihor și a unei noi ediții a ghidului turistic al județului.