Zona Metropolitană Oradea lansează provocarea de a renunța pentru două zile la mașină în favoarea bicicletei. Cum? Oferindu-vă posibilitatea de a închiria GRATUIT o bicicletă pe parcursul zilelor de joi, respectiv vineri, 19-20 septembrie 2019, în intervalul orar 11:30 – 20:00, la centrul de închirieri din Parcul 1 Decembrie! Închirierea se face pe bază de buletin și în limita bicicletelor disponibile. Bicicleta este un stil de viață!

Zona Metropolitană Oradea susține bicicleta ca mijloc alternativ de transport în municipiul nostru!

Acțiunea organizată de Zona Metropolitană Oradea se desfășoară în cadrul Proiectului Cyclewalk, finanțat prin Programul Interreg Europe.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ZONA METROPOLITANĂ ORADEA, în calitate de Lider de Proiect, implementează, în cadrul programului INTERREG EUROPE, în perioada 1 Ianuarie 2017- 31 Decembrie 2019, proiectul “Schimb de bune practici și experiențe cu privire la colectarea, procesarea datelor și implicarea utilizatorilor în vederea îmbunătățirii planificării mersului cu bicicleta și pe jos, ca moduri de transport în zonele urbane și funcționale” - acronim CYCLEWALK. Bugetul total al proiectului este de 1,643,677 Euro, partea aferentă ZMO fiind de 242,100 Euro, din care cofinanțare din partea UE 205,708 Euro.

Implementat în parteneriat cu alte autorități locale, universități și companii de transport din Uniunea Europeană (Orașul Olbia – Italia, Regiunea Sardinia – Italia, Gruparea Europeană de Cooperare Teritorială Gorizia-Nova Goriza Italia - Slovenia, Regiunea Burgenland – Austria, Compania de Transport din Vilnius – Lituania și Universitatea din Amsterdam prin Institutul de Ciclism Urban- Olanda), proiectul CYCLEWALK vizează promovarea mijloacelor non-motorizate de deplasare urbană (pietonal și cu bicicleta) prin creșterea competențelor factorilor de decizie, respectiv creșterea calității intervențiilor și măsurilor din domeniu, cu scopul de a amplifica popularitatea acestor forme de mobilitate activă.