În cadrul campaniei "Singuri acasă", Direcția de Asistență Socială Oradea organizează o întâlnire la care sunt invitați părinții care lucrează în străinătate și cei care doresc să plece, lăsându-și copiii acasă.

Obiecivul şedinţei va fi informarea părinţilor de către reprezentanţii instituţiei cu privire la obligaţiile care le revin după ce pleacă în străinătate, în contextul în care lipsa părinţilor sau a unui tutore poate să limiteze accesului copilului la servicii de sănătate, educaţie sau beneficii sociale.

Întâlnirea va avea loc miercuri, 7 august, în sala de şedinţe a DASO (str. Primăriei), de la ora 10. 

După cum se ştie, în cadrul campaniei "Singuri acasă", DASO oferă consiliere psihologică gratuit copiilor care rămân în urmă. "În contextul în care această categorie de copii este una deosebit de importantă, instituţia noastră oferă servicii de consiliere şi suport psihologic gratuit, atât copiilor cât şi persoanelor în grija cărora rămân aceştia după plecarea părinţilor în străinătate", se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de organizatori.

Organizatorii mai anunţă şi o tabără de vară pentru copiii ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate, care va avea loc în perioada 26 – 30 august, la Centrul de Îngrijire de Zi de pe starda Traian Lalescu. În tabără, copiii vor învăţa prin jocuri să îşi dezvolte memoria, atenţia, fantezia şi spiritul artistic.

Cei care doresc să afle mai multe detalii despre evenimente pot să o facă, sunând la 0259441677 şi 0730270206 sau trimiţând un email la adresa daso@rdsor.ro.

Campania "Singuri acasă - ai grijă de copiii tăi oriunde te afli" este derulată de DASO din anul 2014, iar de atunci mai mulți copii ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate au fost sprijiniţi prin diverse evenimente, între care spectacole de teatru, programe de educaţie parentală destinate atât părintelui care se ocupă de creşterea şi îngrijirea copilului după plecarea celuilalt părinte la muncă în străinătate, cât şi persoanelor desemnate pentru a se ocupa de creşterea şi îngrijirea copiilor, tabere dar şi întâlniri.