Cunoscutul dansator şi coregraf Emil Rengle, câştigătorul emisiunii "Românii au talent", îşi deschide la începutul lunii februarie prima şcoală de dans în oraşul natal, Oradea. Intitulată "NOW", şcoala va găzdui diverse cursuri, de la dans modern, hip hop şi zumba până la dans urban, K-pop şi latino.

"La 7 ani, mama m-a luat de mâna şi m-a înscris la primele mele cursuri de dans. Acum, la aproape 23 de ani distanţă, îmi dau seama că nu există ora sau zi din viaţă în care să nu-i mulţumesc pentru asta. Şi tot acum îmi dau seama că tot ceea ce am învăţat despre mine însumi, despre oameni, despre viaţă, despre iubire se datorează dansului. Dansul m-a învăţat despre disciplină, despre sănătatea mişcării, despre responsabilitate, despre respect, despre comunicare non-verbală, despre iubire necondiţionată şi despre curgere lînă prin viaţă. Tot ceea ce sunt şi împărtăşesc astăzi lumii a început aici, în Oradea", a transmis Emil Rengle printr-un comunicat.

"NOW" se va deschide cu două zile de evenimente şi surprize, programate pe 8 şi 9 februarie, la sala situată pe strada Seleuşului nr. 40. Iniţial, centrul de dans urma să fie amenajat pe Vasile Alecsandri, în clădirea fostei fabrici Oradinum, însă, până la urmă, amplasamentul a fost schimbat.

În cele două zile dedicate inaugurării, orădenii sunt aşteptaţi la un program interesant. Pe 8 februarie, de la ora 12 vor începe cursuri de dans gratuite, iar de la ora 15 este programată o întâlnire între vloggeriţa Mimi, cu peste un milion de urmăritori pe canalele sale social media, şi fanii ei.

Apoi, de la ora 17, va avea loc un curs de dans ţinut chiar de iniţiatorul proiectului, Emil Rengle. "Abia aştept data de 8 februarie, să mă întâlnesc cu orădenii şi să îi introduc în lumea fantastică pe care dansul o are de oferit", a transmis coregraful.

Pe 9 februarie, de la ora 12, vor avea loc alte cursuri gratuite de dans. 

La "NOW", spun organizatorii, nu există limită de vârstă, căci cursurile se adresează tuturor, "de la 3 la 100 de ani". Între antrenori se numără şi Ilaria Cherloabă.

"Din echipa şcolii fac parte tineri antrenori cu rezultate în lumea dansului, asupra cărora Emil şi-a pus amprenta. Kitty, Vivi şi Ilaria sunt cele trei antrenoare, care îi vor ghida pe toţi cei pasionaţi de dans prin toate stilurile, de la dans modern, Hip Hop şi Zumba până la dans urban, K-pop şi Latino", au transmis reprezentanţii şcolii de dans.

Totodată, la "NOW" vor fi cursuri pentru începători şi cursuri de yoga. "Stilurile de dans vor fi diversificate lunar. De asemenea, NOW îşi propune că, tot în fiecare lună, să găzduiască invitaţi speciali din România şi din afară ţării", se mai arată în comunicat.

Emil Rengle îşi deschide şcoala de dans printr-un proiect cu finanţare europeană.