Un grup de tineri orădeni organizează voluntar tururi ghidate prin oraş, la care sunt invitaţi să participe toţi bihorenii şi turiştii curioşi.

Călătoriile prin Oradea, intitulate "ORADEAdventure", încep în fiecare joi, de la ora 16.30, din 25 aprilie până în 23 mai. Punctul de pornire este statuia lui Mihai Viteazul, din Piaţa Unirii.

Fiecare tur are o durată de o oră şi jumătate şi este conceput într-un mod interactiv, "astfel încât orice participant să se poată scufunda cât mai uşor în arhitectura şi istoria oraşului de pe malul Crişului Repede", cum se arată într-un comunicat al organizatorilor.

Vizitatorii vor merge de-a lungul centrului istoric, unde vor vedea obiective turistice mai cunoscute sau mai puţin cunoscute.

"Este ocazia perfectă a oricărui turist de a descoperi într-un mod simplu splendoarea oraşului, dar şi oportunitatea orădenilor de a-şi cunoaşte mai bine lăcaşul", mai transmit iniţiatorii.

Doritorii pot participa gratuit, dar este recomandat să se înscrie în prealabil, prin formularul online afişat pe pagina de Facebook a evenimentului Oradea Înflorită - Tur ghidat gratuit, sau contactându-l direct pe coordonatorul proiectului, Alex Trandafir, la numărul de telefon 0731.354.351.

ORADEAdventure a luat naştere în anul 2018, la iniţiativa unor tineri voluntari. Anul trecut, ei au făcut tururi ghidate pentru mai mult de 300 de turişti.