La fel cum a făcut în ultimii ani, Asociaţia Pescarilor Sportivi Aqua Crisius a dus 22 de copii bihoreni într-o tabără Junior Ranger, pe Valea Iadului.

Timp de o săptămână, între 30 iulie şi 4 august, copiii au învăţat cum să parcurgă trasee montane, cum să se orienteze pe munte, cum să recunoască speciile de plante şi animale protejate, cum să monitorizeze biodiversiatea, dar şi reguli de conduită în arii naturale protejate.

"Tabăra a fost organizată la Cantonul Murgaşu, pe Valea Iadului, constituind în acelaşi timp o competiţie între cei 22 de junior rangeri, fiind câştigată de către Sonia Bodea, din localitatea Vadu Crişului", se arată într-un comunicat al Aqua Crisius.

Tinerii participanţi au beneficiat de transport, masă şi cazare în corturi, de un caiet de activităţi special conceput pentru a-i ajuta să fixeze mai bine informaţii accesate în tabără, precum şi de "paşaportul copiilor pentru arii protejate".

Tabăra a fost organizată în cadrul proiectului intitulat "Pentru natură în Ţara Crişurilor", finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România.