Micuţii orădeni sunt invitaţi la tabăra de vară, intitulată "Ştiinţescu - de la Papirus la 3D", care se va desfăşura între 1 şi 12 iulie, la Biblioteca Judeţeană "Gheorghe Şincai".

Tabăra este organizată chiar de Biblioteca Judeţeană, cu sprijinul Fundaţiei Comunitare Oradea, şi se află la prima ediţie. 

Potrivit organizatorilor, în tabără micuţii vor participa la lecţii despre istoria hârtiei, istoria scrisului şi despre istoria cărţii, care se vor desfăşura în Ludotecă.

Pe lângă partea teoretică, copiii vor fi duşi să vadă şi cum unde se conservă cărţile vechi. Acolo, vor vedea cum se scot petele de mucegai și cum se reconstituiesc foile deteriorate.

O altă activitate interesantă pentru cei mici va fi vizita la secţiunea de legătorie, unde vor vedea cum se "asamblează" cărţile.

Potrivit organizatorilor, rolul taberei este de a-i învăţa pe copii procesul de creaţie a unei cărţi, dar şi cum funcţionează fiecare secţiune din cadrul unei biblioteci.

Biblioteca Judeţeană a transmis că numărul maxim de participanţi este de 60 de copii cu vârste cuprinse între 8 şi 10 ani, care vor fi împărţiţi în trei grupe. Fiecare grupă va merge la bibliotecă timp de trei zile consecutiv, între orele 10 şi 12.

Pentru a lua parte la tabără cei mici trebuie să aibă permis la bibliotecă. Înscrierile se fac la numărul de telefon 0359.800.363 (tasta 2).