Actorii trupei "Iosif Vulcan" a Teatrului Regina Maria vor pleca în turneu la Viena, unde vor juca spectacolele "O poveste foarte simplă" şi "Vrăjitorul din Oz", în baza unui parteneriat care are ca scop schimburile culturale între teatrul orădean şi Teatrul Pygmalion din Austria şi datează încă din 2013.

Potrivit unui comunicat transmis de reprezentanţii Teatrului Regina Maria, turneul se va desfăşura pe 27 şi 28 februarie. 

Prima reprezentaţie va fi cea a spectacolului "O poveste foarte simplă" - scris de Maria Lado, regia Elvira Rîmbu -, programat pe 27 februarie, iar cea de-a doua a spectacolului "Vrăjitorul din Oz" - scenariu şi regia Dan Mirea -, programat pe 28 februarie. 

Cele două reprezentanţii se adresează românilor stabiliţi în Viena, dar actorii speră că în sală se vor afla şi austrieci curioşi să vadă spectacolele de teatru realizate la Oradea.

Spectacolul "O poveste foarte simplă", în care accentul e pus pe puterea sacrificiului, se adresează copiilor şi adulţilor deopotrivă. Anul trecut, producţia a mai fost prezentată şi la Festivalul Internaţional de Teatru de la Cernăuţi, cu mare succes la public.

Celebra poveste "Vrăjitorul din Oz", care o are în centru pe micuţa Dorothy, a fost jucată pentru prima dată la teatrul orădean în 2010, între protagoniști numărându-se Adela Lazăr și Andrian Locovei.