Cei care au trecut vineri seară pe la Teatrul Regina Maria din Oradea au avut parte de momente inedite, la Primavera Opera Bal. Solişti renumiţi de operă, prezentări de modă haute couture şi balul debutanţilor au fost cele mai importante momente ale serii.

Evenimentul a fost organizat de Agenţia Graţiela Models şi Compania Artistică Ballint, după reţeta celebrelor baluri din Viena, Paris sau Budapesta.

Cu toate că publicul nu a fost numeros, spectatorii nu au regretat. Seara a început cu un vals al tinerilor debutanţi în societate. Unii mai stângaci, alţii mai graţioşi, aceştia au reuşit să impresioneze. "Ce rochii simple, şi totuşi de efect!", a comentat o doamnă din sală, admirând rochiile tinerelor debutante.

Fundalul a fost asigurat în permanenţă de Orchestra Opera Grup Project Cluj-Napoca.

Cei prezenţi au fost captivaţi, apoi, de vocile puternice ale unor solişti de renume care au interpretat fragmente din opere celebre cum ar fi din "Carmen", de G. Bizet, "Don Giovanni", de W.A. Mozart, "Don Carlo", de G. Verdi sau "Văduva veselă", de F. Lehár.

Artişti precum soprana Young Ju Kim din Coreea de Sud, mezzo soprana Gabriella Varvari, Soprana Luisella de Pietro, tenorul Leonardo Gramegna din Italia, tenorul Alfredo Pascu, prim solist al Teatrului Naţional de Operetă Ion Dacian Bucureşti, au cucerit orădenii cu arii și duete celebre. Solistul român Alfredo Pascu a stârnit cele mai multe aplauze.

Spectacolul a fost presărat şi cu prezentări de modă haute couture. Modelele Gratiela Models au prezentat blănuri ale firmei clujene Carolina Design, rochii create de Diana Bartolf şi încălţăminte de la Enzo Bertini, pe muzică live de operă și operetă, interpretată de artiștii lirici invitați.

"Când eşti tânăr totul stă bine pe tine", a remarcat o doamnă mai în etate, în timp ce admira modele defilând.

Seara s-a încheiat cu artiştii interpretând Traviata, care au ridicat publicul în picioare.